Robert Nyberg

Foto Eje Johansson

Robert Nyberg, född 1956, bosatt i Farsta. Han har gjort samtidskommenterande bilder på heltid i snart tjugofem år. Sedan tio år i samarbete med hustrun Lena, vilket också möjliggjort produktion av ett antal utställningar. Mycket uppmärksammade är teckningarna för Kommunal. Nu medverkar han regelbundet i bland annat Aftonbladet, Publikt, Dagens Arbete, Transportarbetaren och Folket i Bild/Kulturfront. Robert är en av initiativtagarna till satirarkivet.se , en nätsida för all världens satir. Robert illustrerar dessutom barn- och fackböcker, bland annat flera böcker om språk och tänkande i samarbete med författaren Johan Althoff. Han är flerfaldigt prisbelönad, senast med EWK-priset 2011. Den nya boken GULDFEBER (448 sidor) innehåller ett stort urval bilder från de senaste 20 åren. Se även www.robertnyberg.nu


Leave a Reply