Margareta Iwald

Jag är mycket glad för att jag har fått tillfälle att ställa ut mina tavlor på Bruksgården. Det är min första separatutställning, så det känns väldigt spännande och hedrande.
Flera av tavlorna kommer från min bilderbok ”Stenbarnen”. Boken handlar om två små stenar, som finner en mamma, som tar hand om dem och leker med dem.
Den teknik, som jag har använt till boken och även till de andra tavlorna på Bruksgården, är följande:
Först målar jag varje detalj t.ex. sten och blad, för sig i akvarell. Sedan skannade jag in alla delarna i datorn och pusslade ihop dem i Adobe Photoshop. Det är ungefär som att leka med pappersdockor, så jag har mycket roligt under tiden. Till vardags arbetar jag som lärare. Men eftersom jag har en bakgrund i datavärlden, som systemerare/programmerare, har det fallit sig naturligt för mig, att använda datorn i mitt konstnärliga utövande.


Leave a Reply