Eva-M Sandel

Mina bilder tillkommer oftast efter en lång tids ”ruvande”. När jag sen släpper fram dem, har de varit färdiga i mitt huvud ett tag, jag börjar teckna ner dem snabbt – från högra, övre hörnet genom bildytan ner till vänstra. Alla detaljerna finns med på en gång, jag gör aldrig om och använder inget sudd. Om jag kunde göra bilder i den takt jag egentligen behöver få ur mig dem, då skulle jag, som andra konstnärer, säkert sitta ute i lugn och ro, eller stå i en ljus ateljé framför ett stativ och ”jobba fram” bilderna, långsamt, med många omtagningar, med skisser och i olika tekniker. Men mitt liv är inte sånt och har hittills inte heller varit lugnt. Det finns egentligen ingen tid att göra bilderna – jag har 4 barn, det minsta är 2, det äldsta 18, jag har minst två jobb samtidigt– jag är både lärare och egenföretagare (husmor – och hemservicen inte inräknat), min man och huset kräver sitt.
Bilderna är en slags bearbetning av det jag upplever, för det finns sällan tid till reflektion och eftertanke. Inspiration hämtar jag från barnen och naturen och meningen med mina bilder är att de speglar de olika djupen och dimensionerna i vår tillvaro. Saker och förhållanden är aldrig bara som vi tror, utan mycket mer och i flera sammanhang betydelsefulla. De speglar vår lärdom av det förflutna och vår inställning till framtiden. Som Du ser i mina bilder, finns de olika verkligheterna ständigt närvarande samtidigt och på olika plan och vi kan hämta kraft ur drömmarna.
När Du tittar på mina bilder, se då och upplev dina egna inre bilder!
Jag önskar dig en fin dag !
Varma hälsningar
Eva
Patric Larsson

Jag är degerforsare men bor sedan 7 år i Stockholm. Där arbetar jag som dekormålare.Det egna måleriet försöker jag hinna med så gott det går.
Ulla Sundström

Född i Vretstorp, Närke 1925.
De första sju åren och skolstart i Stockholm, sedan tre år i Småland och fem år i Östergötland. Från 1942 bosatt i Karlskoga. Har studerat på Konstfack i Stockholm 1946-49, målarskola i Malmö 1953-54. Medlem i KRO. Har deltagit i Karlskoga konstförenings vårsalong, hedersutställare 1991. Har även deltagit i andra jurerade utställningar samt haft en del egna. Tycker mycket om att teckna, och att teckna och måla porträtt. Att måla natur, landskap. Mest har det blivit akvarell och tempera.
Per Toresson

PASS
Bilder av Per Toresson
Jag är metallarbetare och har bott i Degerfors i ca 25 år, nuvarande ålder på mig är 46 år. Jag reser och fotograferar ca 2 månader per år och då oftast till europeiska storstäder som London, Paris, Praha och Dublin. London är den stad som jag oftast besöker och framför allt stadsdelen Camden Town i norra London. När jag av en händelse hamnade där en fredagskväll för 20 år sedan var det en helt annan atmosfär och andra människor än vad som finns där idag, många av de gamla pubarna har byggts om till cocktailbarer och på helgerna är det fullt av turister som besöker marknaden vid Camden Lock.  Det är svårt att hitta några bra ställen att visa bilder som inte är kommersiellt gångbara (hur ofta ser man bilder på punkare, tiggare och transvestiter på väggarna hemma hos folk?). Jag tror att även om Bruksgården är stängd för det mesta så är de som besöker lokalen förhoppningsvis bildintresserade och öppna för lite ovanliga bilder.