Erik Weststrand

Jag tycker det är roligt att få visa upp mitt arbete hemma i Degerfors. Jag har varit ifrån hemmet ett tag nu. Med studier på Konsthögskolan i Bergen och Oslo bakom mig har jag nu hamnat i Stockholm och på Konstfacks bildlärarutbildning. Jag har alltid tyckt om att teckna och de bilder jag nu visar upp är sådant jag suttit och pysslat med hemma, för att rensa tankarna från det knasiga stadslivet.
Bilderna är ganska abstrakta men det går ändå att hitta spår av ett föreställande innehåll, något som liknar ett djur eller kanske en hatt. Jag vill att mina bilder skall vara roliga att titta på. Tidigare har jag jobbat mycket med grafik och framförallt screentryck. Det är en teknik som jag tycker mycket om och den passar bra ihop med min teckning. I de bilder jag nu visar upp har jag frångått denna teknik helt och hållet. Det är skönt att jobba på fri hand med tusch och blyerts som omväxling.


Anki Lööw

Jag heter Anki Lööw – född 1968 och bor i Degerfors. Jag har tyckt om att uttrycka mig och experimentera med bilder sedan skolåren..
När jag fick barn -93 började jag måla akvarell. Foto är ett annat intresse. Jag får inspiration från mina barn, naturen och den inneboende glädjen till livet. Fantasin är en annan stor inspirationskälla. Att studera omgivningen och se nya saker med hjälp av fantasin är kul. När jag målar vill jag känna en spänning i det jag gör. Det är även kul att försöka hitta rätt teknik till mina idéer. Jag vill utveckla och utvecklas!
Jag har gått kurser för Karin Boij
Vi ni kontakta mig är min epost: ankiloow@hotmail.com
Utställningar

Höstsalong Berget Degerfors 00,01,02,03,04
Vårsalong Berget Degerfors 02,03,04
Höstsalong Björneborg 03,04
Vårsalong konsthallen Karlskoga 01,03,04
Kedjeåsens skola Aug – 02
Vallakyrkan Degerfors Feb – 03
Kedjeåsens skola Aug – 04

Separatutställningar:
Kedjeåsens skola Aug – 03
Märtas konditori Degerfors Dec – 04
Bruksgården Degerfors Våren-05


Margareta Iwald

Jag är mycket glad för att jag har fått tillfälle att ställa ut mina tavlor på Bruksgården. Det är min första separatutställning, så det känns väldigt spännande och hedrande.
Flera av tavlorna kommer från min bilderbok ”Stenbarnen”. Boken handlar om två små stenar, som finner en mamma, som tar hand om dem och leker med dem.
Den teknik, som jag har använt till boken och även till de andra tavlorna på Bruksgården, är följande:
Först målar jag varje detalj t.ex. sten och blad, för sig i akvarell. Sedan skannade jag in alla delarna i datorn och pusslade ihop dem i Adobe Photoshop. Det är ungefär som att leka med pappersdockor, så jag har mycket roligt under tiden. Till vardags arbetar jag som lärare. Men eftersom jag har en bakgrund i datavärlden, som systemerare/programmerare, har det fallit sig naturligt för mig, att använda datorn i mitt konstnärliga utövande.


Dan Lekberg

Dan Lekberg och Hans Jansson på Bruksgården i samband med Konstifiket den 29/10 2005. Dan och Hans har tillsammans skapat boken Degerfors en reseskildring. Dan ställer ut sina bilder ur boken under november och december. Hans läste under lördagen ett urval av sina texter ur boken.