Anki Lööw & Ebbe Skoglund

Anki och Ebbe har medverkat tidigare i Konstifiket. Nu hösten 2010 ställer det ut gemensamt som en del av Konst runt Möckeln.


Kulturstipendium 2010

Foto Eje Johansson

Vänsterpartiets kulturstipendium 2010 till Marianne Nielsens minne har tilldelats Jennifer Olsson: Jennifer Olsson är en ung ambitiös konstnär med en redan utpräglad egen stil. En stil som lyser igenom i såväl målningar som fotografier. Trots den egna stilen som visats sig vara vägvinnande är Jennifer inte rädd att söka nya vägar och uttryck i sitt konstnärskap.
En film från utdelningen.

Kulturstipendium 2010 from Eje Johansson on Vimeo.

Jennifer Olsson får 2010 års Kulturstipendium av Roland Halvarsson, Vänsterpartiet


Jennifer Olsson

Jag började min tvååriga konstutbildning efter gymnasiet på Örebro Konstskola. Jag ville så mycket. Jag vill fortfarande mycket.
Mina känslor kom fram mer i mina foton, dock inte så mycket i mitt måleri. Det var det jag ville utveckla mer.
Jag ville hitta mitt egna konstnärliga språk eller i alla fall en början till det. Jag ville kunna förklara stoff, lukt och känslor i mitt måleri, precis som jag hade kännt i mina foton. Mitt måleri var dock lika strukturerat som mitt liv. Jag kunde inte bryta ut.
-Jag vill kasta färg.
-Jag vill leva i en stökig omgivning…..
bara för att testa mig själv.
Samtal med min måleri-lärare gav mig en ”aha-upplevelse”, eller mer en försäkran att jag borde stanna. Han tyckte jag borde hoppa på tåget. Tåget till att blir konstnär. Det var då mina tankar började snurra i mitt huvud. ”Ska jag satsa på att bli konstnär” eller..  ”Ska jag satsa på att ha en´mer´försäkrad framtid genom att bli bildlärare”.  Jag tror inte jag behöver tänka. ”Hoppa på tåget” eller som namnet på min utställning ”Get on that train”, på Degerfors Bruksgård. Min stora inspiration till denna utställning är samtalet med min målerilärare och Patti Smith´s låt ”Piss factory”. Watch me now.