anneli

Annelie Mylly toppar vänsterlistan

Annelie Mylly, degerforsvänsterns vice ordförande, toppar valsedeln för Vänsterpartiet i västra kretsen i regionvalet 2018.
   Det beslutade partiets valkonferens i Örebro län. Västra kretsen består…

juni 20, 2017

Avgiftsfria lokaler för ungdomsidrott ny målsättning

EKONOMI. Avgiftsfritt vid uthyrning av idrottslokaler för ungdomsföreningar. Det kan bli verklighet nästa år i Degerfors.
    Det vill degerforsvänstern att kommunens tjänstemän räknar på inför 2018 års budget.

När fullmäktige på måndagen beslutade om…

juni 18, 2017

Engelbrektsson (S) kastar in handduken

Socialdemokraternas frontfigur i Degerfors, Annika Engelbrektsson, lägger av med kommunalpolitiken. Engelbrektsson, som är oppositionsråd, begär själv att få bli entledigad från samtliga sina uppdrag, varav några är bland de tyngsta i kommunen.
   …

1 maj Britt Larsson
maj 03, 2017

"Vi finns till för er!"


1 MAJ.
Det kanske mest uppmärksammade 1 majtalet i östra Värmland i år hölls av barnmorskan på Karlskoga BB, Britt Larsson. Det hölls på degerforsvänsterns manifestation för BB och Karlskoga lasarett på Medborgarplatsen. På mångas begäran och med talarens…

1 maj folkbild
maj 01, 2017

Succé för 1 maj i Degerfors


1 MAJ.
Över 250 personer på Medborgarplatsen i Degerfors. Drygt 70 personer anmälde sig för att bilda en aktionsgrupp för BB och Karlskoga lasarett. En resolution antogs enhälligt av de församlade och ska överlämnas till samtliga partier i regionfullmäktige.…

april 25, 2017

Rättvist skatteutjämningssystem inget för (S) i Degerfors

REGIONALPOLITIK. Ett rättvist och uppdaterat skatteutjämningssystem som inte missgynnar mindre kommuner — det vill inte socialdemokraterna i Degerfors ha.
    Det framkom då kommunfullmäktige fastställde Degerfors remissvar på Parlamentariska…

lamm
april 25, 2017

När oppositionen tystnar . . .

EKONOMI. Sällan har en politisk opposition varit så tyst som när kommunens fjolårsresultat redovisades för kommunfullmäktige den 24 april. Från den socialdemokratiska bänken hördes inte ett knäpp.
Och kanske var det inte så konstigt. När det sjätte året med…

Degerfors i topp när det gäller villapriser

BOENDE. Villapriserna i Degerfors ökade under förra året med 30 procent — den tionde största ökningen i landets alla 290 kommuner.
Det visar statistik som tidningen Vi i villa presenterar i sitt senaste nummer. Statistiken bygger på Booli.se:s siffror.
    Villapriserna i Degerfors är fortfarande låga, men ökningen var markant under 2016. Medelsnittspriset under året var 732.825 kronor. Motsvarande siffra för 2015 var 563.431 kronor — en ökning med 30 procent.
    Högst var ökningen i Kalix, där snittpriset höjdes med 48 procent. Vingåker hamnade på andra plats med 45 procents ökning.
    Medelpriset i hela landet ökade med åtta procent. Sämsta utvecklingen skedde i Tanums kommun i Bohuslän, där snittpriset sjönk med 23 procent.
    Utbudet av villor till försäljning var under 2016 rekordlågt, enligt branchen. Detta kan ha medfört kraftiga lokala svängningar.